Jag har alltid velat kunna laga mat som på de klassiska svenska kinaresturangerna och nu har jag knäckt koden och lyckats få till en gryta som faktiskt är godare originalet!
Lite neutral olja att steka i
1/2 tsk hel spiskummin
2 kryddnejlikor
1 gul lök, finhackad
5 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk färsk ingefära, finhackad
3/4 tsk chilipulver
3/4 tsk gurkmeja
3/4 tsk Garam masala
3/4 tsk mald kanel
3 dl passerade tomater
1 rågad matsked tomatpure
1/2 dl cashewnötter
1,5 dl grädde
2 dl vatten
Lite salt efter smak
1 msk torkade bockhornsklöverblad
Fräs kryddnejlikor och spiskummin någon minut. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Fräs tills löken blir genomskinlig. Tillsätt övriga kryddor utom bockhornsklöver. Fräs någon minut. I med tomatpure samt passerade tomater och puttra en stund tills såsen mörknar något. Tillsätt grädde och vatten samt cashewnötter och koka en liten stund. Mixa såsen i en blender eller med en mixerstav och tillsätt valfritt protein. Jag tog färdigstekt kycklingfile i kuber. Fungerar som vegetariskt eller med det protein du gillar. Servera med ris eller något gott bröd. Smula över lite bockhornsklöver och njut
Ps. Jag tillsatte också ett par rejäla klickar med smör och en tesked socker innan servering.